25 Ekim 2013 Cuma

Bebek Hazırlıkları Serisi # 1: Bebek Şekeri Nasıl Hazırlanır?

Hamileliğimin 40. haftası bitmek üzere. Doğum iznine ayrılınca evdeki boş vaktimin çoğunu net karşısında 'Bebek Şekeri Nasıl Hazırlanır? ,'Küçük Kavanozlar İçin  Etiket Nasıl Tasarlanır?' gibi bir sürü soruya cevap arayarak geçirdim.

Pek çok blogda pek çok yazıyı okudum.Tasarım işi yapanlardan fiyat bilgisi aldım.Ne yazık ki gerçekten çok yüksek fiyatlarla karşılaştım.

Bloglara gelince, özellikle etiket tasarımı ile ilgili ayrıntılı bilgilere ulaşamadım. ' İşte etiketi tasarladım,bastırdım oh ne güzel oldu' gibisinden yazılar okudum. Peki ama etiketi nereden nasıl tasarladın? Bu sorulara 'ya arkadaşının yaptığını,ya Adobe Photoshop bilgilerini kullanarak yaptığını yada yabancı bloglardan yararlandıklarını söylüyorlar.Kimisi de azıcık üretici olun araştırın moduna girmiş çoktan :) Bunların hiç biri benim için yeterli değildi.Çünkü cevap yok ortada,sizce var mı?

Şimdi sizi çok teknik ve bilgilendirici bir yazı bekliyor ;)

1. Kavanozlarımı 40 cc lik olanlarından aldım.Akgün Züccaciye'den kapıda ödeme ile 105 adet(1 kolinin içeriği bu) kavanoz aldım.

2. Zazzle.com u açın. Web sayfasını açınca 'baby sticker' yazın. Ve karşınıza çıkan onbinlerce ,yüzbinlerce örneği görünce bir çığlık atın.

3. Çığlık bittikten sonra sıra tasarıma geldi. İstediklerinizi yeni sekmelerde açın. Muhtemelen ilk 10 sayfadan sonra milyon tane sekme açacaksınız azıcık kanaatkar olup pc yi fazla yormayın :)

4.Beğendiğiniz tasarımı açınca hemen altında 'custome it' yazısını Türkçesi 'özelleştir' yazısını göreceksiniz. Ve istediğinizi istediğiniz fontla yazın. Bakın bunlar benim yaptıklarımdan bir kaçı:






Oğlumun adını da öğrenmiş oldunuz ihhi :)

Tabi ki özelleştirdikten sonra farklı kaydet çalışmıyor. Bunun için Print Screeen yapıp Paintle açıp,kırpıp,çırpıp keseceksiniz.

5. İyi basan bir ozalitçi bulup istediğiniz sayıda bastıracaksınız. Ozalitçiye giderken yanınızda bir kavanoz ve netten aldığınız bir örneği götürün ki tam olarak ne dediğinizi anlasınlar :) Ayrıca duyduğuma göre kimi ozalitçiler etiketleri basarken tüm basıyormuş yani kesmeniz gerekebiliyormuş,o zaman kesmeniz çok zor olur.Okul yıllarımızdaki defter etiketlerini düşünün tıpkı onlar gibi kolayca çıkarılıp yapıştırılabilmeli. (Burada biraz karışık yazdım ama anlatabildim umarım)

6. Artık içine şeker,fındık,fıstık,badem,lokum,hurma, bonibon ne koyarsanız koyun size kalmış.Tülle mi süslersiniz yok benim gibi organze kurdela mı kullanırsınız bilemem.

İşte benim yaptıklarım:




Not 1: Birkaç ufak düzenleme yapıp 2 farklı etiket bastırmıştım. Pc ekranında çoook hoşuma giden tasarım baskıda aynı güzellikte çıkmadı onu kullanmadım.Yukarıda fotoğraflarını gördüğünüz baskıyı kullandım.Bol canlı renkli olanları kullanın tavsiyem :)

Not 2: Tüm kavanozlara şeker hazırlama,etiket yapıştırma,kurdela bağlama vs. işlere hepsi en fazla 3 saatimi aldı.

Not 3: Lütfen bilgileri paylaşalım,kendimize saklamaya çalışmayalım sonuçta uzaya mekik yollamıyoruz bulunamaz bilgiler değil :)

 Bana dua edin,hoşçakalın :)

73 yorum:

  1. Allah sağlıklla kucağınıza almayı nasip etsin.Adıyla yaşasın Ömer Tuna...
    ne güzel bilgiler paylaşmışınız çoook sağolun evet bu işte neyi neden saklarlar anlamıyorum süpersinizz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim güzel yorumlarınız için :)

      Sil
  2. Ne kadar bilgilendirici bir yazi olmus. Ben de bi ara etikete takmistim ama yapamamistim.urunlerimde hazir bir etiketi kullaniyordum.en yakin zamanda deneyecegim insallah.cok sagol :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman kolaylıklar dilerim şimdiden :)Sadece bunlar değil davetiye,parti süsleri,kartvizit gibi bir çok şeyi kolaylıkla yaparsınız inşallah :)

      Sil
  3. rabbim hayırlısıyla sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah..bende çok araştırmıştım,ama bunları bulamadım artık doğum gününde kullanırım :) bu bilgilere ihtiyacı olan herkes adına teşekkür ediyorum ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben teşekkür ederim,ne mutlu işe yarar bilgiler verdiysem :)

      Sil
  4. Teyzesi olarak ismine bayıldığımı belirtmek ister ve bir Kamran olması Kıvanç olmaması için her gece dua ederim :) Ya artık doğsun ölücem meraktan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyh tembel sanırım daha doğmadı :) Allah razı olsun Ankaraya gelince bekleriz :)

      Sil
  5. Allah razı olsun o kadar mutlu ettiniz ki beni çığlık evi ayağa kaldırdı sevgiler

    YanıtlaSil
  6. O kadar mutlu oldumki etiket için adam gibi bir yazı bulduğuma çığlık evi ayağa kaldırdı:)) sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Allah razı olsun o kadar mutlu ettiniz ki beni çığlık evi ayağa kaldırdı sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Etiketler i nasıl siparis verebilirim..?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorularınızı betulkpolat@gmail.com a atarsanız daha ayrıntılı cevapla ya bilirim Dilek Hanım

      Sil
  9. Allah razi olsun diyeyim :)

    YanıtlaSil
  10. şu anda size nasıl teşekkür edeceğimi düşünüyorum ama bulamadım ne diyeyim iyiki varsınız. yana yana klaisk olmayan bebek şekeri etiketleri arıyordum. Bana o kadar yardımcı oldu ki bu bilgiler. kendi şekerimi kendim yapmıştım. etiketini de kendim hazırladım sayenizde. Çok ama çok teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorum için ben teşekkür ederim :)

      Sil
  11. Bu paylaşım için sonsuz teşekkürler, ozalitçinin adı, adresi varsa telefonunu yazar mısınız tabi bir de fiyatını?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim amacım yardimci olmaktı başardiysam ne mutlu bana:) ben ikiyüz tanesini 20 liraya yaptirdim ama daha.ucuz yerler olabilir.Ozalitçinin adıni ve telefonunu hiç bilmiyorum eşim Ostim de rastgele biryerde yaptirmisti.Eğer Ankara da iseniz Kızılay Karanfil de Gür Ozalit diye bir yeri tavsiye etmişlerdi

      Sil
  12. "Hoşgeldin bebek hazırlıkları" yazıp öylesine açtığım sayfanın beni böylesine mutlu edeceği aklıma gelmezdi... çok ama çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  13. Bu paylaşımınız gerçekten çok makbule geçti:) fakat ben printscrin yaptıktan sonra yuvarlak olarak kesemiyorum , yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  14. paylaşımınız için teşekkürler, fakat ben paintte yuvarlak olarak kesemedim , yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Paintte normal dikdörtgen seçim yapıp kaydedeceksiniz.Onu o şekilde götürün baskıya.Baskıyı yapan kişiler ayarlayıp basıyor onu:) Kolay gelsin :)

      Sil
  15. Paylaşım için çok teşekkürler aramaktan yorulduğum bir anda sizi buldum :) Bu etiketlerin peçetelik vb. şablonları nasıl bulabilirz acaba

    YanıtlaSil
  16. Paylaşım için Allah bin kere razı olsun saatlerdir böyle birşey arıyordum çok teşekkür ederim :)))))

    YanıtlaSil
  17. çok teşekkür ederiz bilgilendirmeniz için:)

    YanıtlaSil
  18. merhaba paylaşım için teşekkürler bende sitede kaybolup, çığlık atanlardanım fakat prinscreen yapamıyorum yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  19. MEREBA BEN ÖZELLEŞTİRDİKTEN SONRA PRINTSCREEN YAPAMIYORUM..NASIL YAPABILIRIM..YARDIMCI OLABILIRMISINIZ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ctrl tuşunu basılı tutarken print screne basın.Sonra painti açın.sayfanın sol tarafında pano göreceksiniz onu tiklayıp yapıştır deyin.ekran oraya gelmiş olacak.sonra dikdörtgen seçim yapip istediğiniz alanı seçin ve kırp seçeneğini tıklayın.en sonda da farklı kaydet deyip kaydedin :)

      Sil
  20. helal size tam aradığım açıklamaydı :) teşekkürler

    YanıtlaSil
  21. ÇOK ÇOK ÇOK ÇOK ÇOKKKKKK TEŞEKKÜR EDERİM

    YanıtlaSil
  22. Örnek hazırladım paint de 1 tane bunu özalitçiler mi yuvarlak kesecek ve çoğaltacak? Emeğiniz için çok teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Derya Hanım siz sadece bi tane gotureceksiniz onlar cogaltip basacak ve etiket gibi cikarip yapistiracaksiniz

      Sil
  23. Gerçekten yazmadan geçemicem. Allah razı olsun bilgiler için. Herkes sır gibi saklıyor sanki analarının karnında öğrenmiş gibi
    Çok tesekkurler

    YanıtlaSil
  24. ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM NE ZAMANDIR ARAMAKTAYIM BİR TÜRLÜ BULAMIYORDUM .ALLAH RAZI OLSUN.EVLADINIZI HAYIRLISI İLE BÜYÜTMEYİ NASİP ETSİN MEVLAM

    YanıtlaSil
  25. Süpppeeeer bilgiler :) Paylaşım için çooooook teşekkürleeeeerrrr
    mordakiyesil.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  26. Çok teşekkür ederim, sizin sayenizde bebeğimin etiketlerini kendim yaptım. print screen yapıp etiketi paintte kestikten sonra word'e kopyaladım. Bir tane a4 kağıdına 15 tane etiket sığdı. Kendi renkli yazıcım olmadığı için word belgesini usb 'ye atıp kırtasiyede çıkarttırdım. Bu kadar basit ve etkili bir etiket yapabileceğimi kesinlikle akıl edemezdim. Müsaadenizle bloğumda sizin bloğunuzu da referans göstererek print screen den sonraki bölümleri resimli anlatmak istiyorum. Daha uygun fiyata daha kısa sürede etiket çıkarmak isteyenlere sizin de sayenizde yardımcı olmuş oluruz. Ben yaparken çok mutlu oldum, size de çok dua ettim :) Bloğumda yazımı okuyup yorumunuzu bekliyorum betül hanım sihirlikecelerim@blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne mutlu bana:) kaydetme ile ilgili çok soru gelince video çektim ama istediğim gibi çekim yapamayinca eklemedim bloguma,bu eksiği siz tamamlarsanız çok sevinirim. Yayın yapınca link verirseniz sevinirim :)

      Sil
  27. http://sihirlikecelerim.blogspot.com.tr/2014/04/evde-bebek-sekeri-etiketinizi-kendiniz.html


    Yazımın linki burada, tekrar teşekkür ederim betül hanım, sizin de aklınıza birşey gelirse ekletebilirsiniz. Bol marifetli günler diliyorum.

    YanıtlaSil
  28. Saq salim bebeyinizi buhutmeniz dileyile. Kizimin dişi cikti. Ben de tipki senin gibi boyle arayişlara ciktim. Ama bi şey bulamauinca. A4 kagizinda diş resmi çekib bir suru kestim. Başına ds fiyonk koydum süper oldu. Cupcake süsü. Hazirliklar devam ediyor. İmşallah partimizi yapalim. Blogumda ayrintilari paylaşacagim

    YanıtlaSil
  29. Merhabalar,
    Ben de bebek şekeri postumda eğer onaylarsanız sizin linkinize yer vermek istiyorum.
    Sevgiler
    mordakiyesil.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  30. şimdiden iki etiket tasarladım bebeğim için,
    teşekkür ediyorum post için ;)

    YanıtlaSil
  31. Paylaşımınız için çok teşekkür ediyorum. Harika bilgiler vermişsiniz.Ben de oğlumun diş buğdayı kutlaması için etiket tasarlamak istiyorum. Zazzleye girdim tasarımı yaptım fakat print screen yapamadım.yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumlarda ayrıntılı anlatım var ayrıca yine yorumlarda mordakiyesil ve didem ünal isimli iki arkadaş blogunda anlatmış inşallah size yardımcı olur :)

      Sil
  32. Önce okurken aldığım zevkden sonra da bilgilerden dolayı çok yaşa ,bin yaşa,varol,öpüyorum.ben labeley.com u kullanıyordum .

    YanıtlaSil
  33. Allah sizden razı olsun çok güzel anlatıp bizi de bilgilendirdiniz :))

    YanıtlaSil
  34. Kesinlikle harikasınız.. Bilgiler çok ama çok yardımcı oldunuz, bence bol bol dua almışsınızdır diye düşünüyorum :) Bebeğinizle mutluluklar..

    YanıtlaSil
  35. bloğunuzu tesadüfen fark ettim etiket tasarımı için dolaşırken...adım adım...İngilizcesinin açıklamasını yaparak.. karşılaşılabilecek riskleri söyleyerek (beğenilen bir tasarımın baskıda canlı çıkmayabileceği gibi) gerçekten 10 numara yol gösterici bi sayfa olmuş...dönüp dönüp bakıyorum...oğluşunuz da sizin gibi güzel kalpli olsun...bir tek kurdela bağlamayı da anlatsaydınız benim için iyi olacaktı..kurdelalarım kaba kaba oluyor (göbek kısımları)..kendinize iyi bakın...

    YanıtlaSil
  36. NE YAPTIYSAM YAPAMADIM BANA DA HAZIRLAYIP BİRTANE MAİL ATAMAZMISINIZ

    YanıtlaSil
  37. verdiğiniz bilgiler için çok çok teşekkürler :) sayenizde klasik çıktılardan kurtardım :)

    YanıtlaSil
  38. verdiğiniz bilgiler için çok çok teşekkürler gerçekten.. sayenizde klasik çıktılardan ve kara kara nasıl yapıcam bu etiketleri düşüncelerimden kurtardım :)

    YanıtlaSil
  39. HARİKASINIZ:)
    ÇOK GÜZEL AÇIKLAMIŞSINIZ HEMEN YAPTIM:)

    YanıtlaSil
  40. valla süpersiniz etiketi nasıl halledicem diye düşünüyodum.

    YanıtlaSil
  41. ankarada etiket basımı yapabilecek bir yer biliyor musunuz. özalitçiler bütün basıyor , etiketleri kesmeniz gerekiyor. haliyle düzgün olmuyor. lütfen yardım:(

    YanıtlaSil
  42. Gunlerdir bu sorunun cevabini ariyordum hay Allah razi olsun sizden :)

    YanıtlaSil
  43. Çok teşekkür ederim. Bu işi de kendim halledeyim istiyordum, sayenizde kendi tasarımımız olacak etiketlerimiz:) Allah sizden razı olsun :) sevgiler,

    YanıtlaSil
  44. Allah razı olsun.. kime sorsam devlet sırrı gibi saklıyordu.. harikasınız..

    YanıtlaSil
  45. paylaşım icin cok tskler ama boyutunu nasıl ayarlicaz 1 sayfa icin ve kare çikolata yapmak istersek onun kağıdını nasıl hazırlicaz ?

    YanıtlaSil
  46. ne kadar kolay ama ne kadar kıymetli bir çalışma olmuş :) hemen karıştırıyorum zazzle.com'u ;) teşekkürler..

    YanıtlaSil
  47. cok ıyı bı bılgı...pekı o sıte bunlar ıcın ucret alıyomu

    YanıtlaSil
  48. cok ıyı bı bılgı...pekı o sıte bunlar ıcın ucret alıyomu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Site normalde ücretli fakat bizim yaptigimiz islemin bir ücreti yok

      Sil
  49. Merhaba, öncelikle paylaştığınız bilgiler için çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz. Bir şey sormak istiyorum ben sünnet için tüllü bir şeker yaptırdım etiketini kendim oluşturmak istiyorum. Sizin yaptığınız gibi yapışkanlı etiketin tül üstünde güzel durmayacağını hemen çıkacağını düşünüyorum. Kağıda bastırdıktan sonra tüle zımbalamak daha mantıklı geliyor bastırırken hangi kağıdı kullanayım? Veya yapışkanlı kağıt güzel durur mu tül üzerinde? Bir de sünnet için uygun etiket örneğini zazzle da ne diye aratarak bulabilirim? Çok soru sordum ama sabrınız için çok teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selin Hanım tüle iyi yapışmayacagini düşünüyorum sanirim kağıda bastırıp zımabalamak daha doğru olacaktır.Baskı yapacaginiz kagidin kartvizit basılan cinslerden biraz kalın olmasına dikkat edin.Zazzle de direkt sünnete uygun bir tasarım olacagini sanmiyorum yabancı bir firma sonuçta ama kafanizda oluşan bir konsept varsa o kelimenin İngilizcesi ile aratabilirsiniz.Örneğin baby shower, party banner vs vs

      Sil
  50. hay allah razı olsun ya.tam olarak aradığım buydu.çok teşekkürler.sevgiler

    YanıtlaSil
  51. çok hoş olmuş gerçekten, ellerinize sağlık. bahsettiğiniz siteye baktım ama sanırım ücretli sticker'lar. siz bir ücret ödemiş miydiniz acaba?

    YanıtlaSil
  52. harikasınız , çok güzel anlatmışsınız.Aynen bende sinir oluyordum , yaptım oldum yazılarına.O kadar çok işime yaradı ki link verdiğiniz site .Çok teşekkür ederim.Sevgilerimle,takipteyim

    YanıtlaSil
  53. Allah razı olsun sizden daha ne diyim :) Nasıl altından kalkabilirim nasıl tasarlayabilirim derken sizi buldum. Çok teşekkürler

    YanıtlaSil

Yazmak istediğiniz şeyler varsa buyrun :)